vrijdag 8 december 2023

Zacht broodje met venkel en parmezaan.

Ingrediënten voor ongeveer 25 kleine broodjes of 12 grote.
500 gr bloem voor wit brood, 75 gr geraspte parmezaan, 1 klp gemalen venkel, 1 slp venkelzaadjes, 140 gr lauw water, 140 gr lauwe melk, 15 gr suiker, 15 gr verse gist, 80 gr in blokjes gesneden malse boter, 1 ei, 8 gr zout.

1. De melk, het water, de suiker en de gist mengen in de kom van de robot.
2. De bloem, het ei en de boter bijvoegen alsook 2/3 van de parmezaan en de gemalen venkel.
3. Kneden met de deeghaak gedurende 10 minuten. Na 5 minuten het zout bijvoegen.
4. Vorm een bol van het deeg en laat in een geoliede kom 60 minuten rijzen.
5. Leg het deeg op een geolied werkvlak, duw de deegbol plat om te ontgassen en verdeel in porties. Dit gaat gemakkelijk met een uitsteekvorm. Vorm bolletjes en leg deze op een met bakpapier belegd bakblik. Niet te dicht bij mekaar leggen.
6. Duw de bolletjes iets plat en bestrooi met de overige parmezaan en venkelzaad. Duw nog eventjes op de bolletjes.
7. Laat dit nu terug 60 minuten rijzen.
8. Warm de oven op 220° boven en onder stand.
9. Bak de broodjes gedurende 5 minuten op 220° en dan 5 à 10 minuten op 200° naargelang de grootte van de broodjes.

Lekker met een visgerecht of als broodjes met gerookte vis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.