vrijdag 15 december 2023

Zalm met spinazie en zongedroogde tomaten.

Ingrediënten 2 pers. : 350 gr zalmhaasje in 2 stukken, 1 sjalot, 100 gr zongedroogde tomaten, 250 gr spinazie, 250 gr verse kaas, 25 gr geraspte parmezaan, 1 dl witte wijn, tijm, olijfolie, zout, peper, klontje boter, 180 gr tagliatelle.

1) Tagliatelle koken zoals vermeld op de verpakking. Afgieten en laten uitlekken.
2) Sjalot pellen en fijn snipperen.
3) Olijfolie warmen en zalm op velkant 4 minuten bakken, omkeren en 1 minuut op de andere kant bakken. Kruiden met peper en zout. Warm houden onder aluminiumfolie.

4) Boter smelten, sjalot bijvoegen alsook de tijm en de tomaten. Kruiden met peper en zout. 1 minuut laten sudderen en spinazie bijvoegen. Bakken tot die geslonken is. Witte wijn bijgieten en de verse kaas bijvoegen, alsook de parmezaan. Nog een 3 tal minuten laten sudderen.
5) Tagliatelle bij de spinazie doen, verwarmen, bijkruiden indien nodig en goed mengen.
6) In het midden van een bord tagliatelle met spinazie schikken met daarop een stuk zalm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Lamssteack met auberginekaviaar, gratin dauphinois met knolselder en geglaceerde wortelen.