zaterdag 16 december 2023

Varkens côte à l’os, groenten tian met mozzarella.

Ingrediënten 2 pers. : 1 varkens côte a l’os van 500 gr, olijfolie, provençaalse kruiden, peper, zout.
Groenten tian : 2 tomaten, 1 kleine courgette, ½ aubergine, 400 gr aardappelen, 1 mozzarella, provençaalse kruiden, olijfolie.

1. Het vlees aan beide kanten kruiden met peper, zout, provençaalse kruiden. Besprenkelen met olijfolie.
2. De oven verwarmen op 180°.
3. De groenten spoelen en de aardappelen schillen. Alles in schijfjes snijden van ongeveer 3 à 4 mm. Een ovenvaste schotel inwrijven met olijfolie en de groentjes afwisselend schikken in de schotel. Kruiden pet peper, zout en provençaalse kruiden. De mozzarella in kleine stukjes verdelen en verdelen over de tian schotel. Besprenkelen met olijfolie. De schotel gedurende 25 à 30 minuten in de oven plaatsen.
4. Het vlees aan beide kanten op de hete grill quadrilleren. Verder in de oven bakken volgens de gewenste bakwijze. Dit mag nog een kleine beetje rose zijn.
5. Het vlees in dikke
plakken snijden.
6. Op het bord enkele plakken vlees schikken met groenten tian.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Lamssteack met auberginekaviaar, gratin dauphinois met knolselder en geglaceerde wortelen.