Ingrediënten voor 2 pers. : 350 gr fazantenfilet, boter, 175 gr risottorijst, 300 gr fijngesneden groene kool, 1 sjalot, 1 teentje look, 30 gr geraspte parmezaan, 40 gr boter, 70 ml witte wijn, 7,5 dl groentebouillon, peper, zout, enkele parmezaan schilfers, 6 dunne sneetjes chorizo, olijfolie.
1. De oven verwarmen op 160°.
2. De fazantenfilet aan beide kanten aankleuren in de boter. Verder 8 à 10 minuten verder bakken in de oven met lichte stoom. In plakken snijden.
3. De sjalot en look pellen en fijn snipperen.
4. De groene kool blancheren in kokend zoutwater gedurende 2 minuten. Afgieten en direct spoelen met koud water.
5. Olijfolie warmen en de sjalot en look fruiten. Rijst bijvoegen en eventjes mee laten bakken. Blussen met de witte wijn. Wanneer de wijn verdampt is de groene kool en de warme bouillon beetje bij beetje bijgieten. Wanneer al de bouillon opgenomen is, is de risotto klaar. De boter en de parmezaan met de risotto mengen.
6. Kruiden met peper en zout.
7. De chorizo in een warme anti kleefpan bakken tot die krokant is en laten uitlekken op keukenpapier.
8. In het midden van een diep bord wat risotto schikken. Daarop de fazantenfilet.
9. Garneren met parmezaanschilfers, krokante chorizo en besprenkelen met wat olijfolie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten