donderdag 14 december 2023

Parelhoen met geroosterde appels en raapjes,

Ingrediënten : 1 parelhoen, 500 gr appelen, 1 ui, 500 gr raapjes, tijm, look peper, zout, olijfolie, kippenkruiden, pizza en pastakruiden.

1) Appels en rapen schillen en in partjes snijden. Besprenkelen met olijfolie en bestrooien met tijm en pizza en pasta kruiden.
2) Look en ui pellen en grof snijden.

3) Parelhoen besprenkelen met
olijfolie en bestrooien met kippenkruiden.
4) De parelhoen in een ovenvaste schotel schikken met de ui en de look en bakken op 175° met lichte stoom gedurende 20 minuten. Dan de raapjes erbij schikken in de schotel
en na 10 minuten de appelpartjes. Dit nog 10 minuten verder bakken. Indien de parelhoen te bruin wordt afdekken met een beetje aluminiumfolie.
5) Lekker met gebakken aardappelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.