zaterdag 9 maart 2024

Bloedworst met gebakken appel en aardappel.

Ingrediënten voor 2 personen : 2 bloedworsten, 3 appelen, 3 grote of 6 kleine aardappelen, 2 rode ajuinen, enkele takjes oregano, olijfolie, 1 slp patisserie bloem, peper en zout.

1) De ajuinen pellen en in dunne reepjes snijden.
2) De aardappelen schillen, in dobbelsteentjes snijden, spoelen en droog deppen.

3) De appelen schillen en in dobbelsteentjes snijden.
4) De oregano fijn snipperen.
5) Olijfolie warmen en de aardappelen bakken samen met de ajuinen. Na 10 minuten de appelen bijdoen. Zorgen dat ze niet tot moes bakken.
6) Het vel van de bloedworst verwijderen en de bloedworst in plakken snijden van ongeveer 1,5 à 2 cm. Dan eventjes de plakken in de bloem wentelen en knapperig bakken.
7) Op het laatst de oregano over de aardappelen strooien.
8) Om te dresseren, het aardappelmengsel midden op het bord schikken en daarop de plakken bloedworst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.