zondag 10 maart 2024

Chipolata met risotto van groene kool.

Ingrediënten voor 2 personen : 350 gr chipolata, ½ groene kool, 180 gr risottorijst, 1 sjalot, 1 teentje look, 1 dl witte wijn, 6,5 dl groentenbouillon, 30 gr geraspte parmezaan, 40 gr boter, olijfolie, peper, zout.

1) De groene kool in reepjes snijden, spoelen. Water koken, groene kool bijdoen en 8 à 10 minuten zacht laten koken. Afgieten en spoelen onder koud water.
2) De sjalot en de look fijnsnipperen. Fruiten in 1 slp olijfolie, rijst bijdoen en roeren tot de korrels glazig worden. Witte wijn bijdoen laten verdampen. Op zacht vuur verder werken.
Beetje bij beetje de warme kippenbouillon bijvoegen al roerend, en wanneer de bouillon opgeslorpt is verder bouillon bijvoegen. Na 12 à 15 minuten moet de rijst gaar zijn. De groene kool bijvoegen , nog 1 minuut verwarmen en dan van het vuur nemen.
3) Parmezaan en boter onder roeren.
4) Chipolata bakken en in stukjes van ongeveer 4 cm snijden.
5) De chipolata verdelen over de risotto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.