Ingrediënten voor 2 personen : 2 tongen van 3 in 1 kg, 250 gr jonge spinazie, 500 gr mosselen, 1 ui, 2 stengels selder, tijm, laurier, peterseliestengels, 1 dl witte wijn, klontje boter.
Voor de saus : 30 gr boter, 30 gr bloem, 1/2 dl room, 2 dl visfumet, 1 dl mosselsap, 125 gr champignons, citroensap.
2. De ui pellen en grof snijden. De selder spoelen en grof snijden. De mosselen met het klontje boter en de ui, selder, tijm, laurier, peterseliestengels en de witte wijn laten gaar worden. Zodra de mosselen open zijn van het vuur nemen. De mosselen uit de schelp halen. Het mosselsap zeven en op de mosselen gieten.
5. De spinazie spoelen en de grofste stelen verwijderen. Boter smelten en de spinazie garen. Kruiden met peper en zout.
6. Voor de saus de boter smelten en de bloem bijvoegen. De bloem eventjes laten bakken zonder kleuren en visfumet en mosselsap bijgieten. Blijven roeren tot men een mooie homogene saus heeft. De room en het citroensap bijvoegen. Kruiden met peper en zout. Van het vuur de champignons en de mosselen bijvoegen.
7. Een klontje boter smelten en de filets bakken.
8. In het midden van het bord wat spinazie schikken, dan de filets, napperen met de saus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten