vrijdag 8 maart 2024

Chateaubriand met pasta, tomatensaus, kappertjes en salie.

Ingrediënten voor 2 personen : 2 chateaubriands van 175 gr., 5 dl tomatensaus, 12 blaadjes salie, 200 gr tomatenstukjes uit blik, 1kleine sjalot, 1 teentje look, 3 klp kappertjes, 150 gr champignons, 200 gr pasta (saserecce, penne of macaroni) liefst volkoren, olijfolie, peper en zout.

1. De sjalot en de look pellen. Fijn snipperen.
2. De champignons borstelen en in stukken snijden.
3. De pasta koken zoals vermeld op de verpakking.
4. Een beetje olijfolie warmen en de look en sjalot fruiten, champignons bijvoegen en eventjes laten bakken. Tomatenstukjes, kappertjes en tomatensaus bijvoegen. 10 minuten laten sudderen op zacht vuur.
5. De salie fijn snijden en onder de saus roeren. De pasta vermengen met de tomatensaus.
6. Een beetje olijfolie verwarmen en het vlees bakken volgens de gewenste bakwijze. Kruiden met peper en zout. Het vlees in dikke plakken snijden.
7. In het midden van een bord wat pasta schikken. Daar op het vlees verdelen en garneren met enkele kleine blaadjes salie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.