donderdag 7 maart 2024

Wortelen en pastinaak met tijm en honing.

Ingrediënten voor 2 à 4 personen : 2 pastinaken, 6 wortels, tijm, honing, olijfolie, lookpoeder, peper en zout.

1) Schil de pastinaken en de wortelen, snij ze in gelijke stukken.
2) Doe de groenten in een ovenvaste schotel, strooi lookpoeder op, verdeel er de tijm over, besprenkelen met honing en olijfolie. Bestrooien met peper en zout. Goed alles mengen.

4) De groenten ongeveer 1 uur in de oven op 180° met lichte stoom plaatsen, nu en dan omroeren, indien de groenten te bruin worden de oven iets lager zetten.
5) De groentjes zijn licht krokant. Indien men ze liever iets zachter heeft, eerst de groenten 5 minuten
blancheren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.