dinsdag 2 april 2024

Parelhoen met champignons en erwtjespuree.

Ingrediënten voor 3 à 4 personen : 1 parelhoen, klontje boter, 1 appel, 1 dl porto, 2 dl room, 1 kleine ui, 2 dl gevolgelte of bruine fond, 500 gr bloemige aardappelen, melk, 300 gr erwtjes, 100 gr spekblokjes, 200 gr champignons, peper, zout.

1. De parelhoen aan alle kant mooi bruin kleuren. Kruiden met peper en zout. Gedurende 45 à 50 minuten in de oven garen op 175° met lichte stoom. Na 20 minuten de oven verminderen op 165°.

2. Appel schillen en in fijne brunoise snijden.
3. Ui pellen en fijnsnipperen.
4. Boter smelten, appel en ui bijvoegen en stoven. Blussen met porto en fond. Tot aan het kookpunt laten
komen en de room bijvoegen. 20 minuten zachtjes laten koken. Heel fijn mixen. Kruiden met peper en zout.
5. De aardappelen schillen, in stukken snijden en gaar koken. Afgieten, fijn stampen, mengen met een klontje boter en wat melk tot een niet te droge puree.
6. De erwtjes in kokend zoutwater gedurende 7 minuten garen. Afspoelen in ijskoud water. Heel fijn mixen of blenderen. Mengen met de aardappelpuree.
7. De spekblokjes bruin bakken zonder vetstof. Deze onder de erwtjespuree mengen.
8. De hele champignons in een klontje boter bruin bakken. Kruiden met peper en zout.
9. Op een bord een reep erwtjespuree uitspreiden. Daar op wat wit van parelhoen en ernaast een bil schikken. Garneren met enkele champignons en wat saus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.