dinsdag 2 april 2024

Witte asperges met roereieren, ham en coquillettes met saliepesto.

Ingrediënten voor 2 personen : 8 à 10 witte asperges, 4 eieren, 175 gr gekookte ham, 175 gr coquillettes, 1 slp saliepesto, 50 ml room, olijfolie, peper, zout, parmezaanschilfers.

1. De asperges met de kopjes in het water doen want daar kunnen nog kleine aarde korreltjes inzitten. De asperges schillen, het harde gedeelte onderaan verwijderen en de asperges gedurende 15 à 20 minuten stomen of koken naargelang de dikte. Indien men ze kookt, koken in weinig water met een klontje boter, peper en zout.
2. De coquillettes koken zoals op de verpakking vermeld. Afgieten en mengen met de pesto.
3. De ham in hele fijne reepjes snijden.
4. De eieren loskloppen met zout en peper. Een klontje boter smelten, eieren erbij voegen en al roerend bakken. De eieren moeten goed (baveuse), vochtig zijn. Op het laatst de room en de ham er door roeren.
5. De asperges op een propere doek leggen om het overtollige vocht te verwijderen en op een bord schikken. De eieren verdelen over de asperges en wat parmezaanschilfers er over strooien. Opdienen met de coquillettes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.