woensdag 29 mei 2024

Kippenfilet met rauwe ham, mozzarella en pesto.

Ingrediënten voor 2 a 3 personen : 2 kippenfilets, 1 kleine ui, 1 blik tomaten van 400 gr, 1 rode paprika, 1 handvol oregano, 1 slp pesto, 4 dunne sneden rauwe ham, olijfolie, gerookte paprikapoeder, 1 bol mozzarella, 1 dl water.
Recept pesto

1. Paprika schillen, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden.
2. De ui pellen en fijn snijden.
3. Olijfolie warmen, paprika en ui fruiten en het blik tomaten bijvoegen. Kruiden met zout, peper en gerookte paprikapoeder. Dit gedurende 30 minuten zacht laten sudderen. De gehakte oregano bijvoegen.

4. Kipfilet opensnijden in de lengte, maar niet volledig doorsnijden. Lichtjes platkloppen, het best doet men dat door de kipfilet tussen 2 vellen huishoudfolie te leggen. De filets inwrijven met pesto en daarop legt men enkele plakjes mozzarella. De filet dichtvouwen en kruiden met peper en gerookte paprikapoeder.
5. De oven voorverwarmen op 160°.
6. 2 sneden ham dakpansgewijs leggen en daarin de kipfilet oprollen. Indien nodig vastprikken. De filets aanbakken in olijfolie en verder bakken in de oven gedurende 15 à 20 minuten.
7. De filet in mooie plakken snijden. Op bord schikken met de saus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gamba’s met paprikasaus en tagliatelle.