donderdag 15 augustus 2024

Gebakken zeetong met champignons, aardappelmousseline met lente-ui en look.

Ingrediënten voor 2 pers. : 2 zeetongen, klontje boter, 200 gr champignons, sap van ¼ citroen, peper en zout, 1 slp gehakte bieslook.
Voor de mousseline : 500 gr bloemige aardappelen, 35 gr boter + 1 klontje, 100 ml melk, 110 ml room, 4 lente-ui, 1 teentje look, 1 laurierblad, 2 takjes tijm, peper, zout.

1. De laurier en de tijm samenbinden. De look pellen.
2. De lente-ui spoelen en in fijne ringen snijden. Klontje boter smelten en de lente-ui fruiten gedurende 2 à 3 minuten.
3. De room half opkloppen.
4. De aardappelen schillen, in stukken snijden en samen met de tijm, laurier en de look gaar koken. Afgieten en de tijm en laurier verwijderen. De melk verwarmen. De aardappelen met de look heel fijn stampen of door de passe-vite doen. De aardappelen op zacht vuur zetten en de boter en de warme melk bijvoegen al kloppend met de mixer. Nu de room bijvoegen en steeds blijven kloppen. De mousseline moet licht lopend zijn. Mengen met de lente-ui en kruiden met peper en zout.
5. De champignons borstelen en in fijne schijfjes snijden. Bakken in een klontje boter en besprenkelen met het citroensap.
6. De tongen aan beide kanten bruin bakken in een klontje boter. Indien de boter tijdens het bakken te bruin wordt, doe er dan nog wat boter bij. Kruiden met peper en zout.
7. Schik de zeetong op een groot bord, verdeel er de champignons op en strooi er wat bieslook over. Schep ook wat aardappelmousseline op het bord en garneer met wat bieslook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Varkenstong met mosterdsaus.