Ingrediënten voor 2 pers. : 2 kippenfilets, 2 schijven ananas, 8 sneetjes chorizo, 35 gr kruidenkaas, gerookte paprika poeder, 6 tal basilicumblaadjes, peper, zout, klontje boter.
1. De kippenfilets open snijden zodanig dat men ze kan openvouwen. Men noemt dit en portefeuille. Bedekken met plastiekfolie en lichtjes platkloppen. Plastiekfolie wegnemen en de filets kruiden met peper, zout en paprikapoeder. 2. Oven verwarmen op180°.
3. Smeer de filets in met de kruidenkaas en doe op iedere filet enkele blaadjes basilicum. Leg op de helft van iedere kippenfilet 1 schijf ananas en 4 sneden chorizo. Vouw de kippenfilet in 2 en prik die vast. 4. Smelt een klontje boter in de pan en laat de kippenfilet aan beide kanten mooi bruinen. Leg die in een ingeboterde schotel en plaats de schotel 20 minuten met lichte stoom in de oven. 5. Verwijder de prikkers en schik op een bord.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten