donderdag 30 januari 2025

Gevulde kippenfilet met mozzarella, tomaat en basilicum.

Ingrediënten 2 pers.: 1 dubbele kippenfilet (van hoevekip), 8 sneetjes pizza mozzarella, 1 tomaat, tijm, oregano, basilicum, peper, zout, kippenkruiden, boter.

1. De kippenfilet opensnijden tot op 0,5 cm. Leg de kippenfilet russen 2 blaadjes versheidsfolie. Klop de kippenfilet zachtjes plat. Haal het bovenste blad versheidsfolie af. Kruiden met peper en zout.
2. Spoel de tomaten en snij in fijne schijfjes.
3. Leg in het midden de helft van de
mozzarella sneetjes dakpansgewijs op elkaar. Dan de tomatenschijfjes. Kruid met tijm en oregano. Verdeel er wat basilicumblaadjes op. Leg er nog een laag mozzarella op. Rol nu de kippenfilet op met behulp van de onderste
versheidsfolie. Strak oprollen. Indien nodig in nog een blad versheidsfolie draaien.
4. Dit 30 minuten in de stoomoven garen. Uit de oven nemen en laten afkoelen.
5. Versheidsfolie verwijderen. Droog deppen. Kruiden met peper, zout en kippenkruiden.
6. Oven verwarmen op 170°.
7. Boter warmen en de kippenrol aan alle kanten kleuren. In de oven plaatsen gedurende 10 minuten.
8. In dikke plakken snijden en opdienen met groene boontjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gelakt varkensgebraad met rozemarijn, gratin dauphinois en worteltjes.