zaterdag 8 februari 2025

Bladerdeegflap met appelen en confituur.

Ingrediënten : 1 rechthoekig bladerdeeg van 25/45 cm, 4 à 5 slp abrikozen of rabarber confituur, 500 gr Jonagold appelen, 1 ei.



1. Appelen schillen, klokhuis verwijderen en in schijfjes snijden.
2. Het bladerdeeg op het werkvlak leggen zodanig dat men het in de breedte in 2 plooit.


3. De helft van het bladerdeeg inwrijven met de helft van de confituur. Wel 2 cm van de boord blijven.
4. De appelschijfjes verdelen over de confituur
en de rest van de confituur op de appelen smeren.



5. De boorden van het bladerdeeg met water inwrijven en in 2 plooien. Enkele inkervingen maken in het bladerdeeg en de boorden goed aandrukken.
6. De oven verwarmen op 180°.
7. De eidooier loskloppen en het bladerdeeg inwrijven. De taart op bakpapier of bakmat leggen.

8. De taart 30 à 35 minuten bakken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gelakt varkensgebraad met rozemarijn, gratin dauphinois en worteltjes.