maandag 17 februari 2025

Visfumet.

Ingrediënten : Koppen en graten van vis (geen vette vis), ajuin, selder, laurier, tijm, peterseliestengels, enkele peperbollen, een paar schijfjes citroen, water, witte wijn.

1. De ajuin pellen engrof snipperen.
2. De selder spoelen en in grote stuken snijden.
3. De peterseliestengels met de laurier en de tijm samen binden.
4. De visgraten en koppen samen met de groenten en de bouquet garni in een grote kom doen. Bedekken met water en aan de kook brengen. Goed afschuimen. Wijn, peperbollen en citroen toevoegen.
5. Zachtjes ongeveer 20 minuten laten zacht koken en regelmatig afschuimen indien nodig.
6. Deze bouillon door een zeef gieten en laten afkoelen. De onzuiverheden zullen in de grond zakken. Nu kan men de visfumet in kleine doosjes doen en invriezen. Voorzichtig dat men de onzuiverheden niet mee opschept.
7. De visfumet zal gelatineus zijn. Hoe meer hij gelatineus is hoe sterker hij smaakt.
8. Lekkere sauzen en vissoepen beginnen met een goede fumet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gelakt varkensgebraad met rozemarijn, gratin dauphinois en worteltjes.