donderdag 20 februari 2025

Thaïse butternutsoep met skrei, zalm, scampi en noedels.

Ingrediënten 4 pers.: 300 gr butternut in blokjes, ½ paksoi, 1 kleine ui, 1 teentje look, 1 lt groentenbouillon, 175 ml kokoksroom, gele currypasta naar wens, 4 x 50 gr skrei, 4 x 50 gr zalm, 4 scampi, ½ groene paprika, 1 citroengras, olijfolie, zout, korianderblaadjes, 100 gr woknoedels.

1. Ui en look pellen en grof snipperen.
2. Spoel de paksoi en snij in reepjes.
3. Schil de paprika, verwijder de zaadjes en snij in reepjes.
4. Citroengras platdrukken.
5. Verwarm de olijfolie, doe de ui, look, 2/3 van de butternut en citroengras erbij. Laat even stoven. Doe er nu wat currypasta en zout bij en meng goed. Laat nog 1 minuut stoven en giet er de bouillon bij. Laat dit 35 minuten op zacht vuur koken.
6. Het citroengras verwijderen en de soep heel fijn mixen.
7. De paksoi, groene paprika en de rest van de butternut bij de soep doen en nog een 10 minuten laten zachtjes koken. Doe er de laatste 2 minuten de woknoedels bij.
8. Verwijder de schaal en het darmkanaal van de scampi.
9. Stoom de vis en scampi gedurende 3 à 4 minuten.
10. Giet de kokosroom bij de soep, indien nodig zout en currypasta bijvoegen. Breng tot aan het kookpunt.
11. Doe in een kom of diep bord een stukje skrei, een stukje zalm en een scampi. Giet er de hete soep op en garneer met koriander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gelakt varkensgebraad met rozemarijn, gratin dauphinois en worteltjes.