dinsdag 1 april 2025

Tiramisu met gekarameliseerde appelen en gezouten karamelsaus.

Ingrediënten 4 pers : karamelsaus, 2 appelen, 1 slp blonde kandij cassonade, klontje boter, 12 boudoirkoekjes, appelsap, 250 gr mascarpone, 10 slp gezouten karamel, 2 eieren, 70 gr bloemsuiker, 30 ml appelsap.

1. De appelen schillen en in blokjes snijden.
2. Klontje boter warmen en de appelblokjes met de kandijsuiker aan alle kanten karameliseren en laten gaar worden. Laten afkoelen.
3. De gezouten karamel bereiden.
4. Splits de eieren.
5. Klop de dooiers en de bloemsuiker tot een ruban (dat het bijna wit ziet), 2 lepels karamelsaus bijgieten en de mascarpone bijvoegen en traag kloppen tot een mooie gladde massa.
6. Het eiwit stijf kloppen en bij het
mascarponemengsel spatelen.
7. Nu gaan we de laagjes opbouwen. De boudoir koekjes kort in het appelsap dompelen en in een glas of schotel leggen. Dan een laagje appelen, een lepel gezouten karamelsaus en dan mascarponecreme. Dit nog eens herhalen.
8. Garneren met enkele appelstukjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Salade van groene boontjes, rode paprika en mozzarella.