woensdag 18 juni 2025

Gevulde aardappelen met pancetta.

Ingrediënten voor 4 aardappelen : 4 sneetjes pancetta, 4 bloemige aardappelen, bieslook, 1 ei, klontje boter, 1 klp graanmosterd, 100 gr verse kaas.

1. De aardappelen spoelen en in zoutwater gaar koken.
2. De pancetta in reepjes snijden en krokant bakken.
3. De bieslook fijn snijden.

4. De oven verwarmen op 170°.
5. Een kapje van de aardappelen snijden en met behulp van een klein lepeltje uithalen. De aardappelpulp fijn prakken en mengen met het ei, de pancetta, de bieslook, de
graanmosterd en de platte kaas. Kruiden met peper en zout. De uitgeholde aardappelen terug opvullen en op iedere aardappel een klontje boter leggen. Het kapje ernaast leggen. De aardappelen gedurende 20 minuten in de oven plaatsen. De grill opzetten en nu nog 2 minuten grillen om een mooi korstje te verkrijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gamba’s met fregula sarda en groene boontjes.