zondag 14 augustus 2022

Sliptong met Zuiderse aardappelen en champignons.

Ingrediënten voor 2 personen : 4 à 6 sliptongen volgens de grootte, 4 à 5 vastkokende aardappelen, 1 grote of 2 kleine rode ajuinen, olijfolie, 250 gr champignons, tijm, marjolein, rozemarijn en laurier,


1. Aardappelen wassen en in stukken snijden. 5 minuten koken en afgieten.
2. Oven voorverwarmen op 175°.
3. De kruiden wassen.
4. De ajuin in fijne repen snijden.

5. Champignons niet te fijn snijden.
6. De aardappelen, kruiden, ajuin,champignons, grof zeezout, peper en olijfolie in een schaal doen, Goed mengen zodanig dat de olijfolie goed overal op de aardappelen en de groenten is

7. 35 à 45 minuten in de oven met stoom (AEG oven steamify 175°)
8. De sliptongen bakken in schuimende boter. Kruiden met peper en zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Lamssteack met auberginekaviaar, gratin dauphinois met knolselder en geglaceerde wortelen.