zondag 14 augustus 2022

Rosbief, puntpaprika en courgette in de oven.

Ingrediënten 2 pers. : 400 gr rosbief, 2 rode puntpaprika’s, 1 courgette, 300 gr krieltjes, 2 rode ajuinen, 3 takjes rozemarijn, 10 takjes tijm, olijfolie, klontje boter, peper, zout, grof zeezout, 1 dl bruine fond.


1. Krieltjes spoelen, de grote in 2 snijden.
2. Puntpaprika’s en courgette spoelen, in 2 snijden, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden.
3. Rode ajuinen pellen en in reepjes snijden.

4. Rozemarijn spoelen, droog deppen, ritsen en de blaadjes fijn snijden.
5. Oven verwarmen op 175°.
6. Al de groenten in een ovenschotel doen. Bestrooien met de rozemarijn, kruiden met grof zeezout en peper. Besprenkelen met olijfolie en goed mengen. De tijmtakjes er op schikken. In de oven plaatsen gedurende 20 minuten op 175° met stoom (voor AEG oven 175° op steamify)

7. Boter smelten tot die mooi schuimig is en de rosbief aan alle kanten bruin bakken. Op de groenten leggen en verder laren garen in de oven tot kerntemperatuur 45 ° heeft. Het vlees uit de oven nemen en 5 à 7 minuten laten rusten in aluminiumfolie. De groentjes warm houden in de oven.
8. De pan van de rosbief deglaceren met de bruine fond en eventjes laten inkoken. Een klein beetje boter bijvoegen en al kloppend in de saus laten smelten.
9. Het vlees in plakken versnijden. Serveren met de groentjes en wat saus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.