Ingrediënten voor 2 personen : 1 rog van 500 à 600 gr of 2 van 250 à 300 gr, 2 slp bloem, 150 gr gekuiste zurkel, 30 gr rucola, ½ bussel peterselie, 2 slp kappertjes, 1 teentje look, 2 sjalotten, 400 gr aardappelen 1 klp gedroogde chilipeper, 100 gr boter, 2 slp zure room, olijfolie, peper en zout.
2) Gedroogde chilipeper in water zetten.
5) De peterselie grof hakken.
6) De olijfolie opwarmen in een brede sauteuse of een grote pan en de look, sjalotten, kappertjes en uitgelekte chilipeper stoven gedurende 2 à 3 minuten. De aardappelen bijvoegen en met behulp van een vork fijnprakken. De zurkel, rucola, peterselie bijvoegen en goed mengen. 2 à 3 minuten laten stoven al roerend. De ½ van de boter en de zure room bijvoegen. Goed mengen. Bijkruiden met peper en zout. Indien nodig nog wat olijfolie bijgieten.
7) De rog in de bloem wentelen. Korsten in de ½ boter, ½ olijfolie. Kruiden met peper en zout en verder op zacht vuur laten garen, of verder afbakken in de oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten