donderdag 11 augustus 2022

Rog met zurkel.

Ingrediënten voor 2 personen : 1 rog van 500 à 600 gr of 2 van 250 à 300 gr, 2 slp bloem, 150 gr gekuiste zurkel, 30 gr rucola, ½ bussel peterselie, 2 slp kappertjes, 1 teentje look, 2 sjalotten, 400 gr aardappelen 1 klp gedroogde chilipeper, 100 gr boter, 2 slp zure room, olijfolie, peper en zout.

1) Aardappelen schillen, in stukken snijden, koken en afgieten.
2) Gedroogde chilipeper in water zetten.
3) Sjalotten en look fijnsnipperen.

4) De zurkel in fijne repen snijden alsook de rucola.
5) De peterselie grof hakken.
6) De olijfolie opwarmen in een brede sauteuse of een grote pan en de look, sjalotten, kappertjes en uitgelekte chilipeper stoven gedurende 2 à 3 minuten. De aardappelen bijvoegen en met behulp van een vork fijnprakken. De zurkel, rucola, peterselie bijvoegen en goed mengen. 2 à 3 minuten laten stoven al roerend. De ½ van de boter en de zure room bijvoegen. Goed mengen. Bijkruiden met peper en zout. Indien nodig nog wat olijfolie bijgieten.



7) De rog in de bloem wentelen. Korsten in de ½ boter, ½ olijfolie. Kruiden met peper en zout en verder op zacht vuur laten garen, of verder afbakken in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.