vrijdag 7 maart 2025

Rijstgriesmeeltaart met frambozen, vanilleijs en vers fruit.

Ingrediënten : 1 lt melk, 60 gr boter, 100 gr suiker, 100 gr rijstgriesmeel, 4 eiwitten, 250 gr frambozen, springvorm 25 cm en 5 cm hoogte.



1. Breng de melk met de boter en de suiker aan de kook. Doe er het griesmeel bij en laat 10 minuten zachtjes koken. Laten afkoelen.




2. Klop de eiwitten stijf en spatel door het rijstgriesmeel.
3. Meng er de frambozen door.
4. Verwarm de oven op 175°.
5. Vet de vorm in.
6. Giet de bereiding in de vorm.
7. Bak het gebak gedurende 45 minuten. Laten afkoelen.









8. Steek mooie rondjes uit het gebak, schik in het midden van het bord of kommetje. Garneer met vanille-ijs en doe er het vers fruit rond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gelakt varkensgebraad met rozemarijn, gratin dauphinois en worteltjes.