zaterdag 8 maart 2025

Zachte bruine broodjes.

Ingrediënten 14 stuks : 250 volkoren tarwemeel, 250 gr Amerikaanse patentbloem, 22 gr verse gist, 10 gr suiker, 10 gr bakkerszout, 20 gr malse boter, 20 gr olijfolie, 155 ml melk, 155 ml spuitwater, maanzaad, klontje gesmolten boter.

1. Het tarwemeel en de patentbloem goed mengen .
2. De gist en de suiker over de bloem strooien, mengen.
3. De koude melk en water bij de bloem gieten.

4. De olijfolie en de malse boter in stukjes bij de bloem doen.
5. Alles 5 minuten op trage stand kneden. Nu het zout bijvoegen en nogmaals 5 minuten kneden maar op hogere stand.
6. Een bol vormen en ongeveer 1 uur laten rijzen. Het volume van het deeg moet bijna verdubbelen.
7. Het deeg ontgassen en in 3 plooien.
8. 14 bolletjes vormen en met de naadkant onderaan 15 minuten laten rusten. Nu de bolletjes omdraaien en beetje platdrukken en puntjes
vormen.
9. De broodjes een 2de maal laten rijzen tot ze verdubbelen van volume.
10. De oven verwarmen op 200°.
11. De broodjes inwrijven met gesmolten boter en bestrooien met maanzaad.
12. In de oven plaatsen gedurende 18 à 20 minuten. Na 10 minuten de oven zakken op 185°.
13. Lekker als hot-dog broodje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gelakt varkensgebraad met rozemarijn, gratin dauphinois en worteltjes.