Ingrediënten voor 3 personen : 3 kwartels, 3 appelsienen, 1 slp sinaasappellikeur, 1 slp cognac, 4-kruidenspecerij of kaneel, 1 sjalot, 1 slp witte wijn azijn, 3 dl kippenbouillon, citroentijm, 1 dl water, 75 gr suiker, enkele frambozen (facultatief).
2. De appelsienen goed spoelen en deze met een dunschiller schillen. Er mag geen wit aan de schil hangen. De schil in dunne reepjes snijden en 2 keer gedurende 1 minuut in kokend water blancheren. Goed afspoelen en deze zacht verder laten koken in de suikersiroop. Wanneer de suikersiroop verdampt is hebben we gekonfijte zestes.
3. De sinaasappelen nu schillen a vif, dit wil zeggen tot op het vruchtvlees, al het wit moet er af zijn. Nu de partjes uithalen.
4. De sjalot pellen en fijn snipperen.
5. De oven verwarmen tot 160°.
6. De kwartels in een klontje boter aan alle zijden bruin bakken, de sjalot er bij doen en mooi bruin bakken. Kruiden met zout, peper, 4-kruiden specerij, citroentijm en de kippenbouillon bijgieten. De kwartels gedurende 30 minuten in de oven plaatsen. Indien de kwartels te veel kleuren afdekken met alu folie.
7. De kwartels uit de oven halen en warm houden. De bouillon zeven. Bij de sinaaszeste de witte wijnazijn voegen alsook de likeur en de cognac. Nu de bouillon bijvoegen en laten inkoken. Indien nodig binden met wat beurre manié. De sinaaspartjes bijvoegen.
8. Op een bord de kwartel schikken met de sinaasappelpartjes en enkele frambozen. Garneren met wat saus en koriander garneren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten