donderdag 22 mei 2025

Griet, sausje met kokosmelk en zongedroogde tomaten.

Ingrediënten voor 2 personen : 1 griet van ongeveer 1 kg.
Voor de broccolistoemp : 1 broccoli, 4 grote bloemige aardappelen, 3 dl melk, 2 slp olijfolie van de tomaten, zout, peper.
Voor de saus : 2 dl kokosmelk, ½ klp sojasaus, ½ klp vissaus, sap en zeste van ½ limoen, 1 teentje look, ½ klp kurkuma, ½ klp gemberpoeder, 1 slp fijngesneden zongedroogde tomaten op olijfolie.

1. Fileer de griet of vraag dit aan de visboer om te doen.
2. De look pellen en fijn pletten. In een potje de kokosmelk met de look aan de kook brengen. De zeste en het sap van de limoen bijvoegen alsook de vissaus en de sojasaus, de gember en de kurkuma. Inkoken tot gewenste dikte. Nu de fijngesneden gedroogde tomaten bijvoegen.
3. De aardappelen schillen, in stukken snijden en koken. Afgieten en stampen, niet te fijn er mogen nog stukjes inzitten.
4. De broccoli in roosjes verdelen spoelen en in kokend zoutwater gaar koken. Afgieten en spoelen met koud water. In kleine stukjes snijden en bij de aardappelen doen. Terug op zacht vuur zetten om op te warmen en mengen met de warme melk en de olijfolie. Kruiden met peper en zout.
5. Olijfolie opwarmen en de visfilets bakken. Kruiden met peper en zout.
6. De stoemp op een bord schikken. Daar op een grietfilet schikken en een beetje saus erlangs sprenkelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gamba’s met fregula sarda en groene boontjes.