maandag 19 mei 2025

Wortelen met erwtjes, salie en spek.

Ingrediënten voor 2 personen : ½ bussel wortels met loof, 200 gr diepvries erwtjes, 100 gr gerookt spek, 1 sjalot, 12 tal salie blaadjes, 1,5 dl kippenbouillon, klontje boter.


1) De wortelen schillen en in rondellen snijden van ongeveer 0,5 cm.
2) De sjalot pellen en fijn snipperen.
3) De salie spoelen en fijn snijden.


4) Klontje boter smelten. Spek en sjalot fruiten, salie en wortels bijvoegen en enkele minuten laten sudderen zonder kleuren. 1 dl kippenbouillon bijvoegen, aan de kook laten komen en 5 à 7 minuten zachtjes laten
sudderen. Erwtjes bijdoen, indien nodig wat kippenbouillon bijgieten en nog een een 3 tal minuten laten sudderen. Dit alles zonder deksel. Bijkruiden met peper en zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Salade van groene boontjes, rode paprika en mozzarella.