maandag 19 mei 2025

Ragoût van lamsgehakt, paprika en eitje in de oven.

Ingrediënten voor 2 pers. : 350 gr lamsgehakt, 1 ui, 1 teentje look, 1 blik van 400 gr tomatenblokjes, 2 rode paprika’s, 1 handvol bladpeterselie, 1 handvol verse oregano, 2,5 dl bruine fond, ½ à 1 klp chili (naar eigen smaak), ½ klp kaneel, ½ klp gerookte paprika, peper, zout, olijfolie, 2 eieren, 200 gr Griekse pasta.

1. Pel de ui en de look. Snipper fijn.
2. Schil de paprika’s. Haal de zaadjes eruit en snij in kleine blokjes.
3. Haal de blaadjes van de oregano.
4. Verwarm de oven op 170°.
5. Verwarm de olijfolie en fruit de ui en de look.
Voeg de rode paprika, de oregano blaadjes en het lamsgehakt toe. Prak die met een vork fijn, kruid met zout, peper, chili, kaneel, gerookte paprikapoeder en laat tot rul bakken.
6. Voeg nu de
tomatenblokjes toe en de bruine fond en plaats de kom voor 20 minuten in de oven.
7. Hak de peterselie grof.
8. Kook de Griekse pasta zoals vermeld op de verpakking.
9. Haal de sauteerpan uit de oven, maak 2 kuiltjes en breek er de eieren in. Zet de sauteuse terug 8 à 10 minuten in de oven.
10. Haal de lamsragoût uit de oven en strooi er de grofgehakte bladpeterselie over.
11. Dien op met de Griekse pasta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Salade van groene boontjes, rode paprika en mozzarella.