vrijdag 16 mei 2025

Witte Asperges met ham, zachtgekookt eitje en mousselinesaus met platte peterselie.

Ingrediënten voor 2 pers. : 8 witte asperges, 4 snede gekookte ham, 2 eieren, 1 slp fijngesneden platte peterselie, 300 gr vastkokende aardappelen, gemengde sla, olijfolie of plantaardige olie, witte wijnazijn, peper, zout, mosterd, mousselinesaus.

1. Asperge spoelen, schillen en gaar koken of stomen gedurende 12 à 14 minuten.
2. De vinaigrette maken met de mosterd, olie, azijn, peper en zout.
3. De aardappelen schillen en koken. Afgieten, in stukken snijden en een beetje vinaigrette over gieten.
4. De eieren gedurende 4 minuten koken. In ijskoud water dompelen en pellen.
5. De sla spoelen en droog zwieren.
6. De mousselinesaus bereiden en de gehakte peterselie er onder mengen.
7. Op een bord de asperges schikken, de ham er over draperen. Garneren met het in 2 gesneden zacht gekookt eitje en de mousselinesaus. De sal en aardappelen er langs schikken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Salade van groene boontjes, rode paprika en mozzarella.