woensdag 30 juli 2025

Flantaart met gecondenseerde melk en ananassalie.

Ingrediënten voor een springvorm van 20 cm : 1 liter melk, 1 blik gecondenseerde melk, 100 gr maïzena, 3 eieren, 1 handvol ananassalie of muntblaadjes.

1) De ananassalie of muntblaadjes spoelen en droogdeppen.
2) De melk warmen tot aan het kookpunt en de blaadjes bijvoegen. De melk met de kruiden laten afkoelen en ongeveer 3 uur laten trekken. Zeven. Afwegen en indien nodig wat melk bijgieten tot 1 liter.
3) De springvorm invetten en lichtjes bebloemen.
4) De oven verwarmen op 180°.
5) De gezeefde melk, de gecondenseerde melk, maïzena, en de eieren in de mengkom van de robot doen en met de klopper alles
goed mengen.
6) Dit in een kom gieten en al roerend opwarmen tot 85°.
7) De flan in de springvorm gieten en gedurende 45 à 50 minuten bakken.
8) De bovenzijde moet goudbruin zijn. Indien nodig enkele
minuten de gril aanleggen.
9) Laten afkoelen en ontvormen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gamba’s met fregula sarda en groene boontjes.