Ingrediënten 2 à 4 pers. : 1 kalfstong, enkele takjes lavas of groene selder, 1 groen van prei, 1 grote ui, tijm, laurier, 2 kruidnagel, zwarte peperbollen, 1 wortel, 250 gr champignons, 4 dl tomatensaus, 1 slp kappertjes, 2 slp olijven, ½ klp piment d’Espelette, ½ klp gerookte paprikapoeder, basilicumblaadjes.
2) De lavas, prei, spoelen en in grove stukken snijden.
4) De wortel schillen en in grove stukken snijden.
5) De tong uit het zoutwater halen en spoelen. Opzetten in koud zoutwater en aan de kook brengen. Goed afschuimen.
7) Dit 1u45 minuten a 2 uur zachtjes laten koken.
8) De kalfstong uit de bouillon halen en pellen. De bouillon zeven en over de kalfstong gieten tot die juist onderstaat.
9) De tomatensaus bereiden met de kalfsbouillon.
11) De tong terug goed opwarmen in de bouillon en in dikke plakken snijden.
12) De plakken kalfstong in het midden van een schotel schikken, daarop wat saus en garneren met basilicumblaadjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten