maandag 22 september 2025

Kalfstong met pittige tomatensaus.

Ingrediënten 2 à 4 pers. : 1 kalfstong, enkele takjes lavas of groene selder, 1 groen van prei, 1 grote ui, tijm, laurier, 2 kruidnagel, zwarte peperbollen, 1 wortel, 250 gr champignons, 4 dl tomatensaus, 1 slp kappertjes, 2 slp olijven, ½ klp piment d’Espelette, ½ klp gerookte paprikapoeder, basilicumblaadjes.

1) De dag voordien de kalfstong weken in zoutwater.
2) De lavas, prei, spoelen en in grove stukken snijden.
3) De ui schillen en doorprikken met de kruidnagels.

4) De wortel schillen en in grove stukken snijden.
5) De tong uit het zoutwater halen en spoelen. Opzetten in koud zoutwater en aan de kook brengen. Goed afschuimen.
6) De groenten en kruiden bijvoegen alsook de zwarte peperbollen.
7) Dit 1u45 minuten a 2 uur zachtjes laten koken.
8) De kalfstong uit de bouillon halen en pellen. De bouillon zeven en over de kalfstong gieten tot die juist onderstaat.
9) De tomatensaus bereiden met de kalfsbouillon.
10) De olijven, kappertjes bij de tomatensaus doen en
kruiden met de gerookte paprikapoeder en Piment d’Espelette.
11) De tong terug goed opwarmen in de bouillon en in dikke plakken snijden.
12) De plakken kalfstong in het midden van een schotel schikken, daarop wat saus en garneren met basilicumblaadjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met chorizo en paprika’s.