vrijdag 19 september 2025

Vongole met kastanjechampignons en groene paprika.

Ingrediënten voor 2 pers. : 700 gr vongole, 200 gr spaghetti (liefst volkoren), 250 gr kastanjechampignons, 1 groene paprika, 2 teentjes look, 1 kleine sjalot, gerookte paprikapoeder, 1 dl room, enkele blaadjes basilicum, olijfolie, peper, zout, parmezaanschilfers.

1. Spoel meerdere keren de vongole.
2. Pel de sjalot en de look en snipper fijn.
3. Borstel de champignons en snij in schijfjes.
4. Schil de groene paprika en en snij in fijne reepjes.
5. Kook de spaghetti zoals vermeld op de verpakking. Afgieten.
6. Warm de olijfolie, fruit de sjalot, de look en de
paprika gedurende 2 minuten. Voeg de champignons bij en laat nog eens 2 minuten bakken. Kruiden met paprikapoeder, peper en zout.
7. Voeg de room toe en de vongole. Laat die op hevig vuur met deksel 2 à 3 minuten garen. Van zodra de vongole open zijn de spaghetti bijvoegen en goed omroeren zodanig dat de spaghetti goed warm is.
8. Van het vuur nemen en garneren met de basilicumblaadjes en de parmezaanschilfers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met chorizo en paprika’s.