maandag 3 januari 2022

Portobello met pancetta en kruidenkaas.

Ingrediënten voor 4 personen : 4 portobello’s, 1 doosje kruidenkaas van 175 gr, 1 slp gehakte peterselie, 1 rode spitspaprika, 4 sneden pancetta, 1 sjalot.

1) De oven verwarmen op 200°.
2) De portobello’s schoonmaken met een borsteltje of keukenpapier.
3) De steeltjes uit de portobello’s snijden.
4) De portobello’s eventjes aanbakken in olijfolie.
5) De sjalot fijnsnipperen.

6) De pancetta fijn snijden.
7) De paprika schillen en in kleine blokjes snijden. De steeltjes van de portobello’s ook in kleine stukjes snijden.
8) Olijfolie verwarmen en de sjalot, paprika, portobello en pancetta laten zweten gedurende 6 à 8 minuten.

9) Dit mengsel in een kom doen, beetje laten afkoelen en mengen met de kruidenkaas. De peterselie bijvoegen. Goed omroeren.
10) De portobello’s vullen met dit mengsel en bestrooien met parmezaan kaas.
11) Ongeveer 15 minuten in de oven plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.