zondag 4 mei 2025

Blanquette van zalm met asperges en erwtjes.

Ingrediënten 2 pers. : 350 gr zalmfilet, 300 gr witte asperges, 150 gr erwtjes, 1 sjalot, 7 dl aspergebouillon, 50 cl room, 300 gr vastkokende aardappelen, 1 slp fijngesneden bieslook, peper, zout, 1 dooier, citroensap.

1) Snij de zalmfilet in grote stukken.
2) Pel de sjalot en snipper fijn.
3) Blancheer de erwtjes gedurende 3 à 4 minuten. Spoel direct met koud water.
4) Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
5) Schil de asperges en snij in stukken van ongeveer 4 cm.
6) Warm in een sauteerpan olijfolie, fruit de sjalot enkele minuten en giet er de aspergebouillon bij. Breng aan de kook.
7) Doe de aardappelen in de aspergebouillon en laat 15 minuten op zacht vuur koken met deksel. Nu verder zonder deksel koken en de asperges bijvoegen, na 5 minuten de zalm bijdoen en dit een 4 tal minuten zachtjes laten garen. Nu de erwtjes bijvoegen en nog een 2 tal minuten garen. Kruiden met peper, zout en citroensap.
8) Meng de dooier met de room en giet dit in de sauteerpan. Nu niet meer laten koken.
9) Garneren met bieslook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Salade van groene boontjes, rode paprika en mozzarella.