Ingrediënten 2 pers. : 700 gr gemarineerde varkensribbetjes, 160 gr volkoren of basmati rijst, ½ ananas, 1 geroosterde paprika, 1 sjalot, 1,5 cm gember, 2 teentjes look, 2 slp zonnebloemolie, 1 scheutje vissaus, ½ klp currypasta, sriracha, sesamolie, koriander.
1) Marineer de varkensribbetjes.
2) Bak de varkensribbetjes.
3) Kook de rijst zoals vermeld op de verpakking in groentenbouillon.
4) Schil de ananas, verwijder de bruine punten en snij in stukjes.
5) Snij de geroosterde paprika in stukjes.
7) Warm de zonnebloemolie in de wok goed heet. Doe er het mengsel sjalot, look,gember in met de currypasta en bak eventjes aan. Doe er de ananas en paprika bij en al roerend op hoog vuur eventjes bakken.
8) Doe er de rijst bij en laat nog eventjes meebakken.
9) Breng op smaak met de vissaus, sriracha, sojasaus en enkele druppels sesamolie.
10) Garneer met koriander.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten