woensdag 17 november 2021

Kippenburger met pancetta, appel en rode pesto.

Ingrediënten voor 2 pers. : 2 kippenburgers, 1 grote rode ui, 4 sneetjes pancetta, 2 slp pesto van zongedroogde tomaten, 2 appels, rucola, boter, olijfolie.

1. De kippenburgers aan alle kanten inwrijven met de pesto en de boven-en onderkant bedekken met een sneetje pancetta.
2. Appels schillen, klokhuis uithalen in in ringen snijden van 1 cm. De appelringen bakken in de boter.
3. De rode ui pellen en in heel dunne ringen snijden, bakken in boter en olijfolie en lichtjes laten konfijten.

4. De kippenburgers mooi bruin aanbakken en daarna verder zachtjes laten garen.
5. Schik op een bord wat rucola, leg er een kippenburger op, wrijf er nog wat extra pesto op en garneer met de ajuin en de appelringen.
Lekker met gebakken aardappelen en nog wat extra appelmoes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.