Ingrediënten voor 2 personen : 2 kalfslapjes van 150 gr, 1 bolletje mozzarella, 2 sneden gekookte ham, 1 tomaat, 8 witte asperges, kervel, 1 handvol basilicum, room, boter, 1 ei, paneermeel.
• Asperges schillen en harde uiteinden verwijderen. In een bodempje gezouten water met boter gaar koken in ongeveer 10 minuten. Deksel op de pot.
• Kalfslapjes plat slaan tussen filmfolie. Een kalfslapje bedekken met een snede ham, dan tomaat, dan mozzarella, blaadjes basilicum, terug tomaat en ham en als laatste terug kalfslapje.
• Het vlees opbinden.
• Ei loskloppen. Het vlees erin wentelen en daarna in het paneermeel.
• Oven voorverwarmen op 170°.
• Het vlees aanbakken in de boter en verder 8 à 10 minuten in de oven garen.
• 2 dl van het aspergesap koken met 1dl room. Laten inkoken tot gewenste dikte, kervel bijvoegen en mixen.
Het vlees versnijden en op bord schikken met de witte asperges
Tip : past heel goed met zurkelpuree of gewone puree.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten