Ingrediënten voor 12 éclairs : 3 grote eieren, 120 gr patisserie bloem of T45, 45 gr boter, 190 ml water, snuifje zout, 5 dl room, 5 klp pistachepasta, 5 klp poedersuiker, aardbeien, enkele pistache noten.
1) Bloem zeven.
2) Water en boter met een snuifje zout tot aan het kookpunt brengen.
3) Bloem in 1 keer toevoegen en goed mengen met een houten lepel. Op zacht vuur blijven roeren tot het deeg een bol vormt.
4) Van het vuur nemen en nu ei per ei bijdoen. Dit kan men ook in de robot doen met de K haak. Telkens maar het volgende ei bijdoen als het vorige volledig in het deeg is opgenomen. Het deeg moet half vloeibaar zijn.
5) Oven voorverwarmen op 200°.
6) Het deeg in de spuitzak doen en eclairs spuiten op bakpapier of op een siliconemat.
9) De pistacheroom in spuitzak doen en de onderste helft van de eclair vullen met de room, daarop aardbeien schikken, nog een fijn laagje room en nu de bovenste helft van de eclair er op plaatsen. Garneren met een dun laagje pistachepasta en enkele aardbeien. Bestrooien met bloemsuiker en gehakte pistachenoten.
die pistachepasta waar kan je die kopen o ja dank je wel voor die leuke reseptjes
BeantwoordenVerwijderenWaar ze allerlei bakkersmateriaal verkopen
Verwijderen