zaterdag 7 mei 2022

Witte en groene asperges met tomatensalsa.

Ingrediënten voor 2 personen : 5 witte en 5 groene asperges, 1 klp chilipasta, 1 sjalot, 1 klein stukje gember, 12 posteleintakjes, 3 tomaten, ½ bussel koriander, 1 slp witte wijnazijn, 1 dl olijfolie, peper en zout.

1) De asperges spoelen en schillen en harde uiteinden verwijderen. In een brede pan een bodempje water doen met een klontje boter en de asperges zachtjes laten koken gedurende 6 minuten. De asperges laten koud worden in het kookvocht. Niet in de frigo plaatsen, ze mogen niet te koud hebben.




2) De salsa bereiden :
3) Sjalot en gember heel fijn snipperen.
4) De tomaten monderen, in kwarten snijden en de zaadjes uithalen. Het vruchtvlees in hele kleine stukjes snijden. Dit bij de sjalot en de gember doen.
5) De korianderblaadjes fijnsnipperen en mengen met de salsa alsook de olijfolie en de witte wijnazijn. Bijkruiden met peper en zout.
6) De asperges laten uitlekken op een propere doek.
7) Op een bord wat salsa uitsmeren. Daarop de asperges schikken en op de asperges nog wat salsa doen. Garneren met de postelein.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.