zaterdag 18 maart 2023

Kalfsfilet gevuld met zongedroogde tomaten, spinazie en mozzarella.

Ingrediënten voor 4 personen : 1 kalfsfilet van 700 gr, enkele sneetjes flinterdunne gesneden lardo of gerookt spek, 75 gr zongedroogde tomaten, 150 gr spinazie, ½ bol mozzarella, 1 dl kalfsbouillon, 1 dl room, 1 slp sherry.


1) De kalfsfilet in de lengte opensnijden. Tussen 2 plastiekfolies een beetje platkloppen.
2) De spinazie aanstoven in een klontje boter en samen met de tomaten mixen of blenderen.

3) Oven voorverwarmen op 180°.
4) Op de kalfsfilet de sneetjes lardo doen, daar op de spinazie met tomaat en dan de mozzarella.
5) Het vlees terug dicht vouwen en opbinden. Met een klontje boter laten kleuren in een pan en verder in een ingeboterde ovenvaste schotel in de oven 20 minuten laten bakken.

6) Het vlees laten rusten en warm houden. Ondertussen met het vocht uit de vleesschotel de saus maken. Zeef het vocht, doe er de bouillon en de room bij, laten inkoken en de sherry bijvoegen. Kruiden met peper en zout.
7) Het vlees versnijden en op het bord leggen. Beetje saus bijvoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.