maandag 27 maart 2023

Omeletrol met spinazie en gerookte zalm.

Ingrediënten voor 4 personen : 4 eieren, 50 gr ricotta, 2 slp geraspte parmezaan, 2 sneden gerookte zalm, 1 handvol jonge spinazie, boter, peper en zout, enkele pluksels dille, beetje rucola of sla, mayonaise.

1) De zalm in reepjes snijden.
2) De spinazie spoelen en kort in klontje boter aanstoven tot hij geslonken is.
3) De ricotta met de eieren goed mengen. Dit mag met de kloppers van de mixer. Parmezaan, peper en zout toevoegen. Pas op met zout want de kaas is ook al gezouten.

4) Boter verwarmen in een antikleefpan. Het eiermengsel erbij doen en bakken. De omelet mag maar 5 mm dik zijn. Wanneer de omelet gaar is op een plastiekfolie laten glijden, de spinazie er over verdelen en oprollen. Laten afkoelen.
5) De omelet in stukken van ongeveer 2 cm snijden.
6) De rolletjes op een beetje sla of rucola schikken en garneren met reepjes gerookte zalm, dille en toefjes mayonaise.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.