zaterdag 13 mei 2023

Rundsschenkel met wortelen.

Ingrediënten 2 pers. : 500 gr rundsschenkel, 400 gr wortelen, 400 gr aardappelen, tijm, laurier, peper, zout.
Voor de bouillon : 1 preigroen, 1 stengel groene selder, 1 ajuin, 1 teentje look, 2 wortelen, tijm, laurier, rozemarijn, kruidnagel, zwarte peperbollen, zout.

1. De rundsschenkel in een pot doen en ruim begieten met water. Aan de kook brengen en afschuimen.
2. Al de groenten voor de bouillon spoelen en grof snijden.

3. De groenten bij de rundsschenkel doen alsook de kruiden, peper en zout. Dit zachtjes 25 minuten laten koken.
4. De wortelen en de aardappelen schillen en in schijfjes snijden.
5. In een ovenschotel de aardappelen en wortelschijfjes schikken.
6. De rundsschenkel uit de bouillon nemen en in de ovenschotel op de wortelen leggen.
7. De bouillon zeven en in de ovenschotel gieten tot de groenten onder staan. Bijkruiden met peper en zout. Wat tijm en laurier in de schotel doen.
8. De schotel 90 à 110 minuten in de oven plaatsen op 160° met lichte stoom.
9. Opdienen met mosterd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Hartige broodpudding met ham, kaas en tomaat.