donderdag 22 juni 2023

Osso bucco met tagliatelle.

Ingrediënten voor 2 personen : 2 kalfsschenkels, olijfolie, 6 à 7 wortels, 3 stengels van witte selder, 2 ajuinen, look, 2 takjes rozemarijn, 3 takjes tijm, 1 glas witte wijn, 1 blik tomatenstukjes met basilicum, ½ lt passata, 220 gr tagliatelle, Italiaanse kruiden.

• Wortels schillen en in dunne schijfje snijden.
• Witte selderstengels wassen, dikke draden eruit halen en in kleine blokjes snijden.
• Ajuinen pellen in fijn snijden.
• Look heel fijn snijden
• Rozemarijn blaadjes eraf halen en fijn snijden.
• De schenkels aanbakken in olijfolie, kruiden met peper en zout en Italiaanse kruiden.

• De schenkels uit de pan halen. Indien nodig nog wat olijfolie in de pan doen en al de groentjes in de pan en laten sudderen gedurende 5 minuten, omroeren zodat ze niet bruinen.
• Tijm en rozemarijn bijvoegen. De schenkels erbij doen en de tomatenblokjes en de passata bijvoegen. De wijn bijgieten. De schenkels moeten juist onderstaan. Indien nodig wat water bijdoen.
• Op zacht vuur, met deksel ongeveer 1u45 min à 2 uur laten sudderen.
• Opdienen met tagliatelle.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Hartige broodpudding met ham, kaas en tomaat.