donderdag 3 augustus 2023

Biscuitrol met slagroom en aardbeienconfituur.

Ingrediënten : 3 eieren, 75 gr suiker, 65 gr zelfrijzende bloen, 10 gr vanillepudding, 1 potje aardbeienconfituur, 1,5 dl slagroom + 1 slep poedersuiker, 40 gr amandelen, poedersuiker om te garneren.

• Een bakplaat met lage rand van ongeveer 30/40 cm met boter bestrijken en bakpapier inleggen. Het bakpapier moet zo glad mogelijk in de bakplaat liggen.
• De oven voorverwarmen op 200°
• De eieren opkloppen met de suiker tot een ruban (tot ze mooi lichtgeel en schuimig zien).
• De bloem en de vanillepudding zeven en bij de eieren doen, Dit onder het eimengsel spatelen.
• Alles in de bakplaat gieten en zorgen dat het deeg egaal is.
• In de oven 8 à 10 minuten.
• Een propere keukenhanddoek nat maken en goed uitwringen. Daarop het deeg uitstorten en voorzichtig het papier verwijderen. Direct oprollen en laten afkoelen.
• In de bakplaat de amandelen doen en in de oven laten kleuren. Pas op dit gaat heel vlug.
• De slagroom opkloppen.
• Het deeg terug ontrollen en inwrijven met confituur. Daarboven een laag slagroom maar met de slagroom eindigen op 5 cm van het einde.
• De cake oprollen, beginnen aan de kant waar confituur en slagroom is.
• De naad aan de onderkant leggen. Inwrijven met een keukenpenseel met confituur en voorzichtig in de geroosterde amandelen rollen. Bestrooien met poedersuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Hartige broodpudding met ham, kaas en tomaat.