zondag 22 september 2024

Stoofpotje van rijst met mosselen en zalm.

Ingrediënten voor 2 pers. : 200 gr zalm in 8 verdeeld, 700 gr mosselen, 1 groene selderstengel of lavas, 1 ui, 140 gr rijst, 75 gr diepvries erwtjes, 1 kleine courgette, 1 kleine ui, 1 teentje look, 30 gr geraspte parmezaan, 1 blik van 400 gr tomatenstukjes, 3 dl groentenbouillon, 1,5 dl mosselsap, cayennepeper, 1 capsule saffraan, olijfolie, zout.

1. De mosselen reinigen en spoelen.
2. De courgette spoelen, topjes afsnijden. In de lengte in 2 snijden en de zaadjes uithalen. De courgette in blokjes snijden.
3. De ui en de look pellen en fijn snipperen.
4. Olijfolie warmen in een sauteuse. Fijngesnipperde look en ui bijvoegen en laten fruiten. Rijst bijvoegen en goed roeren. Saffraan en cayennepeper over strooien, tomatenblokjes en bouillon bijgieten. Aan de kook brengen, vuur minderen en met deksel 20 minuten zacht laten garen.
5. Ondertussen de mosselen koken met de selder en de ui. Kruiden met peper en zout. De mosselen uit de schelp nemen en er een 10 tal in de schelp over houden. Het mosselsap zeven.
6. Na een 20 tal minuten de courgettes en de erwtjes en het mosselsap bij de rijst doen. Na nog eens 5 minuten de zalmstukjes op de rijst schikken en met deksel nogmaals 5 minuten laten garen.
7. Nu de mosselen onder de rijst roeren en de schotel garneren met de mosselen in de schelp en de geraspte parmezaan.
8. De gaartijd van de rijst kan schommelen dus toch maar eventjes nazien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Eierenpan met rauwe ham, tomaten en champignons.