Ingrediënten : 500 gr bloem OO of T45, 2 dl melk, 80 gr suiker, 140 gr koude gesmolten boter, 25 gr gist, 8 gr zout, 1 ei, 1 klp oranjebloesemwater of vanille aroma, 100 gr rozijnen.
Om te doreren : 1 dooier en een beetje melk.
2 broodbakblikken van 24/14 cm
2. Melk opwarmen tot 37° en de gist in de melk oplossen.
3. Al de ingrediënten toevoegen uitgenomen de boter en als laatste het zout. 5 minuten kneden in de keukenrobot.
4. Giet de gesmolten boter bij en kneed nogmaals 5 minuten.
5. Vorm een bol met het deeg en laat 1,5 uur rijzen.
7. Verdeel elk deel nog eens in 3, en rol ze in de vorm van lange worstjes. Maak 2 vlechten en plooi de boven en onderkant lichtjes naar onder.
8. Leg de vlechten in het bakblik en laat 1 uur rijzen.
9. Wrijf het deeg in met het dooier/melk mengsel.
10. Warm de oven op 180°.
11. Bak de brioche gedurende 35 à 40 minuten.
5. Vorm een bol met het deeg en laat 1,5 uur rijzen.
7. Verdeel elk deel nog eens in 3, en rol ze in de vorm van lange worstjes. Maak 2 vlechten en plooi de boven en onderkant lichtjes naar onder.
8. Leg de vlechten in het bakblik en laat 1 uur rijzen.
9. Wrijf het deeg in met het dooier/melk mengsel.
10. Warm de oven op 180°.
11. Bak de brioche gedurende 35 à 40 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten