Ingrediënten : 500 gr bloem OO of T45, 2 dl melk, 80 gr suiker, 140 gr koude gesmolten boter, 25 gr gist, 8 gr zout, 1 ei, 1 klp oranjebloesemwater of vanille aroma, 100 gr rozijnen.
Om te doreren : 1 dooier en een beetje melk.
2 broodbakblikken van 24/14 cm
3. Al de ingrediënten toevoegen bij de bloem uitgenomen de boter en als laatste het zout. 5 minuten kneden in de keukenrobot.
4. Giet de gesmolten boter bij en kneed nogmaals 5 minuten.
5. Vorm een bol met het deeg en laat 1,5 uur rijzen.
5. Vorm een bol met het deeg en laat 1,5 uur rijzen.
6. Ontgas het deeg en meng de uitgelekte rozijnen met het deeg. Als alles goed gemengd is verdeel het deeg in 2 om 2 vlechten te maken.
7. Verdeel elk deel nog eens in 3, en rol ze in de vorm van lange worstjes. Maak 2 vlechten en plooi de boven en onderkant lichtjes naar onder.
8. Leg de vlechten in het bakblik en laat 1 uur rijzen.
9. Wrijf het deeg in met het dooier/melk mengsel.
10. Warm de oven op 180°.
11. Bak de brioche gedurende 35 à 40 minuten.
8. Leg de vlechten in het bakblik en laat 1 uur rijzen.
9. Wrijf het deeg in met het dooier/melk mengsel.
10. Warm de oven op 180°.
11. Bak de brioche gedurende 35 à 40 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten