dinsdag 19 oktober 2021

Gevlochten brioche met rozijnen

Ingrediënten : 500 gr bloem OO of T45, 2 dl melk, 80 gr suiker, 140 gr koude gesmolten boter, 25 gr gist, 8 gr zout, 1 ei, 1 klp oranjebloesemwater of vanille aroma, 100 gr rozijnen.
Om te doreren : 1 dooier en een beetje melk.

2 broodbakblikken van 24/14 cm

         

1. Rozijnen in water weken.    6. Ontgas het deeg en meng de uitgelekte rozijnen met het deeg.  Als alles goed gemengd is verdeel het deeg in 2 om 2 vlechten te maken.

    2. Melk opwarmen tot 37° en de gist in de melk oplossen.

    3. Al de ingrediënten toevoegen uitgenomen de boter en als laatste het zout.  5 minuten kneden in de keukenrobot.

    4. Giet de gesmolten boter bij en kneed nogmaals 5 minuten.
    5. Vorm een bol met het deeg en laat 1,5 uur rijzen.
    7. Verdeel elk deel nog eens in 3, en rol ze in de vorm van lange worstjes.  Maak 2 vlechten en plooi de boven en onderkant lichtjes naar onder.
    8. Leg de vlechten in het bakblik en laat 1 uur rijzen.
    9. Wrijf het deeg in met het dooier/melk mengsel.
    10. Warm de oven op 180°.
    11. Bak de brioche gedurende 35 à 40 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.