Ingrediënten : 200 gr boter, 180 gr suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 1 klp vanille-extract, 2 eieren, 1 dl melk, 200 gr zelfrijzende bloem, ½ klp natrium bicarbonaat.
1) De boter moet mals zijn. De boter glad roeren met de menghaak.
2) De suiker en de vanillesuiker er onder mengen. Ongeveer 3 à 4 minuten mengen.
3) De eieren 1 per 1 bijvoegen en goed mengen zodanig dat het mengsel de eieren goed opneemt.
2) De suiker en de vanillesuiker er onder mengen. Ongeveer 3 à 4 minuten mengen.
3) De eieren 1 per 1 bijvoegen en goed mengen zodanig dat het mengsel de eieren goed opneemt.
4) Oven voorverwarmen, op 175°
5) Dan de gezeefde bloem, vanille extract, melk en bicarbonaat bijvoegen. Nog even goed mengen.
6) Cakevorm invetten of bakpapier inleggen. Het deeg in de vorm gieten.
7) In de oven onder het midden plaatsen en ongeveer 45 minuten bakken.
8) Met en prikker nazien of de cake gaar is. Indien er nog deeg aan de prikker kleeft, nog enkele minuten verder bakken.
9) Uit de oven halen en na 5 minuten ontvormen. Afkoelen op een taartrooster.
Smaakt altijd, ikzelf heb er nog nooit bicarbonaat aan toegevoegd maar zal het zeker proberen.
BeantwoordenVerwijderenDank je wel voor die altijd lekkere gerechtjes!