dinsdag 10 mei 2022

Gevulde kwartel met witte asperges en dragonsaus

Ingrediënten voor 4 personen : 4 kwartels, 1 sjalot, 1 ei, 1 slp gehakte peterselie, 300 gr kippengehakt, 150 gr champignons, 12 witte asperges, knoflookolie, 1 slp gehakte dragon, 1,5 dl kippenbouillon, 1,5 dl room, olijfolie met look.


1) De farce voor de kwartels bereiden : de champignons heel fijn snijden, de sjalot fijnsnipperen, gehakt mengen met sjalot, het ei, de gehakte peterselie, de champignons en kruiden met peper en zout.
2) Oven voorverwarmen op 180°.



3) De kwartels vullen met de farce. Met de rest van de farce een rechthoekig broodje vormen.
4) De kwartels inwrijven met olijfolie en samen met het gehaktbroodje in een vuurvaste met olijfolie ingewreven schotel leggen.
5) De kwartels en het gehaktbroodje ongeveer 45 minuten in de oven laten garen.


6) De asperges schillen en het nharde gedeelte verwijderen. In een sauteuse leggen en bedekken met water tot ze juist onder staan. Een klontje boter, peper en zout bijdoen. 10 a 12 minuten op een zacht vuur laten garen.
7) De kwartels en het gehaktbroodje uit de oven nemen en warm houden. De schotel deglaceren met de kippenbouillon. Deze jus zeven en de room bijvoegen. Laten inkoken tot gewenste dikte. Dragon bijvoegen.
8) Asperges in het miden van het bord schikken met een kwartel en een paar sneetjes van het gehaktbrood. Wat saus rond druppelen.
Lekker met puree.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.